Boşanmış Kadınlar ve Sigortasız Çalışanlar Takipte

Yeni düzenlemede, boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam eden kadınlar ve sigortasız çalışan kişiler odakta olacak. Bu değişiklik, iş gücü piyasasında 'gönüllü işsizlik' olarak tanımlanan durumu azaltmayı amaçlıyor. Çalışabilir durumda olan ancak iş aramayan kişilerin istihdam edilmesiyle ailelerin gelir seviyeleri yükselecek, sosyal yardımlara olan bağımlılık azalacak.

Bakanlık, işsiz bireylerin iş gücüne kazandırılması için meslek eğitimleri düzenleyecek. İŞKUR ile yapılacak işbirliği sayesinde iş arayan bireyler ve işverenler arasında bağ kurulacak. Hedef, bireylerin sadece yardımlarla geçinmek yerine becerilerini geliştirip iş gücüne katılımlarını sağlamak olacak.

Ziraat Borsa Hesabı Açma Rehberi Ziraat Borsa Hesabı Açma Rehberi

Sosyal Yardım Alıcılarının Sayısında Artış

Türkiye'de sosyal yardımlardan yararlanan hane sayısı, 2017 yılında 3,2 milyonken, 2023 yılında 4,99 milyona ulaştı. Bu da sosyal yardımların nüfusun %18,4’ünü kapsadığını gösteriyor. Yeni düzenlemeyle birlikte aile temelli sosyal yardım sistemine geçilecek, birey başına en az bir gelir seviyesi garanti edilecek ve yardımlardan yararlananların iş gücüne katılımı teşvik edilecek.

Editör: Şule A.