Süt Arttıran Yiyecekler

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişimini tamamlaması için anne sütü hayati bir önem taşımaktadır. Lohusalık döneminde pek çok anne, sütünün kesilmesinden veya azalmasından şikayetçidir. Ancak çeşitli beslenme önerileri ile anne sütünü artırabilirsiniz. Bu dönemde normal beslenme alışkanlıklarınızı değişmelisiniz.

Buna da bakınız; 

Karatay Diyeti! Yağları Cayır Cayır Yakıyor! Karatay Diyeti! Yağları Cayır Cayır Yakıyor!

Domates Meyve mi Sebze mi? İşte Doğrusu! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Anne Sütünü Artıran Besinler

Günlük beslenme listenize dahil edeceğiniz bazı içecek ve besinler ile anne sütünü artırabilirsiniz. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahip olan bu besinler, sütün de artmasını sağlayacaktır. Bol su tüketimi, öncelik vereceğiniz konulardandır. Günlük en az 3 litre su tüketilmesi önerilmektedir.

Yeşil yapraklı sebzeler, ara öğünler de dahil olmak üzere her menüye dahil edilmelidir. Yağlı balıklar, arpa, kırmızı et, yumurta, yağlı kuru yemişler, yoğurt, süt ve süt ürünleri, havuç gibi besinler süt üretimini artırıcı etkiye sahip olan yiyeceklerdir.

Anne Sütünü En Hızlı Ne Artırır?

Anne sütünü artıran yiyecekler ve içecekler mutlaka düzenli olarak tüketilmelidir. Annenin sütünü artırması için günlük bol bol su tüketmesi gerekmektedir. Protein açısından zengin besinleri tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Stresten uzak durması ve yeterli ve düzenli uyku uyuması da yine sütü artırmada çok etkilidir. Ayran, şerbetli tatlılar, şerbet ve hoşaf gibi besinlerin de yine sütü artırmada etkili olduğu bilinmektedir. Ilık duş almanın da anne sütünü artırıcı etkisi olduğu bilinir.

En Çok Hangi Yiyecekler Süt Yapar?

Anne sütünü artıran doğal yöntemler içerisinde rezene, zencefil, papatya ve ısırgan otu çayı üst sıralarda yer almaktadır. Anne sütünü önemli ölçüde artıran rezene çayının ise; belirli bir oranda ve kontrollü olarak tüketilmesi önerilmektedir. Rezeneyi hem bitki çayı olarak, hem de salata veya yemeklerin içerisinde de tüketebilirsiniz.

Süt Veren Anne Ne Yemeli?

Süt veren anne beslenme alışkanlarına mutlaka dikkat etmelidir. Meyve ve sebze ağırlıklı olarak, günlük porsiyon sayısını mutlaka artırmalıdır. Günlük birkaç bardak süt veya ayran içmesi önerilmektedir. Günlük yoğurt tüketimi de çok önemlidir. Günlük 1 adet yumurta ve tavuk, balık yemesi de gerekmektedir. Lohusalık döneminde kaliteli ve düzenli beslenmek, anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir.

Daha fazla bilgi;  Domates Cilde İyi Gelir mi? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu