Tüysüz Kedi Fiyatları ve Özellikleri

Tüysüz kedi cinslerinin genel olarak uğramış oldukları mutasyon sonucu tüylerini kaybettikleri bilinmektedir. Bu kediler soğuk havalarda korunmaya daha çok ihtiyaç duyarlar.

BUNA DA BAKIN;

Kediler Kaç Ayda Doğurur? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ciltleri son derece hassas olan bu kedilerin düzenli olarak banyo yapması ve cilt bakımlarının aksatılmadan yapılması önerilmektedir.

Bu kedilerin fiyatları farklı faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Kedinin sahiplenildiği yer ve kişiler fiyat açısından önemli bir belirteçtir.

Tüysüz Kedi Kaç TL?

Tüysüz kedi cinsleri arasında en popüler olanlar sfenks cinsidir. Bu kedilerin fiyatları ülkelere ve hatta sahiplenildikleri şehirlere göre farklılık göstermektedir. Genel olarak bakıldığında ise bu kedilerin 5.500-8.500 TL arasında sahiplenildiği görülmektedir.

Tüysüz Kedi Cinsi Adı Nedir?

Tüysüz kedi cinsleri arasında en bilinenl başlıca özellikler sizler için en altta olduğu gibi sıraladık;

  • Sfenks
  • Donskoy
  • Peterbald
  • Ukraynalı Levkoy,
  • Sphynx
  • Peterbald
  • Donskoy
  • Ural Rex
  • Bambino

Bu kedilerin fiyatları türüne göre farklılık göstermektedir. Kedi sahiplenirken tüysüz bir kedi tercih edilecek ise onun bakımı ve ihtiyaçları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak gerekmektedir.

Firavun Kedisi Neden Tüysüz?

Firavun kedisi olarak bilinen Sfenks cinsi kediler geçirmiş oldukları mutasyon nedeniyle tüysüz kalmışlardır. Vücutlarında keratin üretimi ile ilgili geni etkileyen bu mutasyon onların tüysüz olarak yaşamlarına devam etmesine neden olmuştur.

Sfenks Kedisi Tehlikeli mi?

Tüysüz kedi olarak bilinen Sfenks ırkı kediler görünüşleri itibariyle tehlikeli olarak algılansalar da bu kedilerin son derece dost canlısı olduğu bilinenler arasında yer almaktadır. Sosyal oldukları ve sevecenlikleri ile sahiplerini mutlu ettikleri de bilinenler arasındadır.

Görünüş itibariyle pek çok kişinin uzak kaldığı ancak kedi severler tarafından tam not alan bu kediler çocuklar ile kurdukları yüksek bağla da tanınmaktadır. Tüysüz oldukları için diğer cins kediler gibi tüy sorunu olmaması da sahipleri için büyük bir avantaj olarak görülmektedir.

Daha nice; YAŞAM HABERLERİ BURADA!

Dolma Tarifi! Doğru Pişirme Taktiği İle! Dolma Tarifi! Doğru Pişirme Taktiği İle!

Editör: Ayşe Topçu