Şezlonglardan Bulaşan Enfeksiyonlar

Yaz tatilinde havuz, deniz gibi plaj mekanlarında vakit geçirmeyi sevenler için bilinçsiz havuz kullanımı ve ortak alanların büyük risk oluşturduğunu belirten uzmanlar, şezlonglarda bulunan enfeksiyon riskine dikkat çekiyor. İyi temizlenmeyen havuzlar ve uygun şartları sağlamayan durgun sular, birçok hastalığın kaynağı olabilir.

Kadınlar İçin Artan Riskler

Özellikle tatil dönemlerinde kadınlarda genital mantar problemlerinin arttığı görülüyor. Bunun yanı sıra, ishal, idrar yolu enfeksiyonu, Hepatit A, göz ve kulak enfeksiyonları da havuz suyundan kaynaklanabilen hastalıklar arasında yer alıyor.

Enfeksiyon Riskini Azaltmanın Yolları

Enfeksiyon riskini azaltmak için havuz çevresini doğru ve temiz kullanmak önemlidir. Yeterince hijyenik olmayan ortamlardan uzak durmalısınız. Özellikle şezlonglarla direkt temastan kaçınılmalı. Şezlongları daha güvenli hale getirmek için üzerine örtü veya havlu serebilirsiniz. Aynı şekilde, kuma serilen havlular ile kurulanmak da enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle aynı eşyaları kullanmamaya özen gösterin.

Şezlongların Temizliği ve Kullanımı

Ter, kum, deniz suyu ve diğer vücut sıvıları şezlong yüzeyinde birikebilir. Temizlenmediği takdirde bakteriyel ve viral enfeksiyonlar meydana gelebilir. Ayrıca bazı kişilerde şezlongların yapıldığı malzemelere karşı alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Şezlongları kullanmadan önce temiz olduklarından emin olmalısınız. Şezlongların temizliğinde kullanılan kimyasallara dikkat edin ve mümkünse doğal temizlik ürünleriyle dezenfekte edin.

Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama! Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama!

Editör: Şule A.