Vegan beslenen kişi sayısı, her geçen gün artıyor. Et ve süt ürünlerinin tüketiminden tamamen vazgeçen kişiler, vegan beslenme tarzını benimsiyor. Vegan beslenme tarzını tercih edenler, ağırlıklı olarak lifli besinleri tüketiyor.

Hayvansal gıdalardan tamamen uzak durdukları için gerekli olan protein ve kalsiyumu diğer besinlerden almaya çalışıyorlar. Ancak yumurta, balık, et ve süt gibi hayvansal gıdaların tamamen kesilmesinin ne kadar sağlıklı olup olmadığı da merak ediliyor. Vegan beslenme sağlıklı mı sorusunun yanıtını birlikte inceleyelim.

Vegan Beslenmede Protein Eksikliği Olur mu?

Patates Diyeti Patates Diyeti

Vegan beslenme sağlıklı mı sorusu pek çok kişi tarafından merak konusudur. Vegan olmak isteyenlerin de sıklıkla merak ettiği bu sorunun yanıtını sizler için araştırdık. Protein eksikliği, pek çok hastalığın meydana gelmesine neden oluyor.

Buna da bakın

Ciğerden Gelen Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürüğü Ne Keser? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Sadece sebze ve meyve ağırlıklı olarak beslenmede, yeterli oranda protein alınamayabileceği düşünülüyor. Ancak kişinin günlük ihtiyacı olan kalorinin mutlaka alınması gerektiği söyleniyor. Özellikle soya sütünde, kişinin günlük ihtiyacı olan protein miktarı fazlaca yer alıyor.

Demir Eksikliği Olur mu?

Dengeli bir vegan beslenme ile demir eksikliği sorunu yaşanmıyor. Ancak diğer beslenme türlerinde olduğu gibi veganların da mutlaka yeterli miktarda beslenmesi gerekiyor.

Pek çok sebze ve meyve içerisinde, yeterli miktarda demir oranı yer alıyor. Baklagiller gibi diğer besinlerin de mutlaka yeterli miktarda ve düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor.

Vegan Beslenme De Yeteri Kadar Yiyecek Var mı?

Vegan beslenmek sağlıklı mı sorusu kadar yiyecek çeşitleri de merak konusudur. Vegan beslenme, bazı kişiler tarafından bir diyet şeklinde de tercih edilebiliyor. Bitkisel gıdaların çok çeşitli olması vegan beslenme türünde de pek çok yiyeceğin olduğunu gösteriyor.

Vegan beslenme, pek çok kişi tarafından yetersiz bir beslenme türü olarak görülüyor. Ancak kişinin günlük kalsiyum, kalori ve protein miktarlarını dengede tutması çok önemli görülüyor. Kalsiyum oranı düşük olan besinlerin tüketilmesinden dolayı B12 eksikliği sorunu meydana gelebiliyor.

Kilo ve yağ dengesinin mutlaka korunması gerekiyor. Kişinin kolesterol seviyesini düzenli olarak kontrol etmesi ve kan şekerini de dengede tutacak şekilde beslenmesi gerekebiliyor.

Daha fazla bilgi; Narin Boğazı Sıkılarak Öldürülmüş! Yengenin İfadesi Çıktı! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu