Açık fıtık ameliyatı, fıtık olan kişilere fizik tedavinin yeterli olmadığı durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kişinin fıtık olduğu bölge, gerekli tahlil ve testler ile belirlenmektedir. Doktorlar ameliyat öncesinde anestezi hazırlıklarını yaparlar. Hastanın hangi bölgesinde fıtık bulunuyor ise, ameliyat yerinde, o bölge üzerinde bir kesi yapılmaktadır.

Carb Cycling Diyeti Carb Cycling Diyeti

Ameliyat sonrasında hastaların doktorlar tarafından önerilen her bir detayın üzerinde dikkat durması gerekmektedir. Her fıtık ameliyatında olduğu gibi bel fıtığı ve kasık fıtığında da bazı riskler olabilir. Ancak fıtık ameliyatı sonrası mutlaka doktor kontrolünde iyileşme sürecinin tamamlanması gerekmektedir.

Açık Fıtık Ameliyatı Sonrası Ne Yapılmalıdır?

Acik Fitik Ameliyati Sonrasi Ne Yapilmalidir

Açık fıtık ameliyatı kaç günde iyileşir sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Ameliyattan sonra hastanın kesinlikle belirli bir süre istirahat etmesi gerekmektedir. Fıtık ameliyatından sonra, kişinin kendisi zorlayacağı veya yoracağı işlerden kaçınması önerilir.

Ağır işlerde çalışmak, ameliyatlı olan bölgeye de zarar vereceği için hastalığın boyutunu da ileriye taşıyabilir. Açık kasık fıtığı ameliyatı kaç günde iyileşir sorusunu, doktor tarafından verilecek olan ilaçların eksiksiz bir şekilde kullanılmasına göre yanıtlanması gerekmektedir. Ayrıca ameliyat sonrası fıtık türüne göre korse kullanımının da aksatılmaması gerekmektedir.

Buna da bakın

Akciğer Sönmesi Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Fıtık ameliyatı olmak oldukça zor gelebilir. Ancak gelişen teknoloji sayesinde artık fıtık ameliyatları başarı yüzdeleri oldukça yüksek olarak karşımıza çıkmaktadır. Ameliyat iyileşme süreci sadece birkaç hafta içerisinde tamamlanabilir ve kişi gündelik yaşamına geri dönebilir.

Açık fıtık ameliyatı kaç günde iyileşir sorusunu, ortalama 1 aylık bir süre şeklinde yanıtlayabiliriz. Doktorlar tarafından önerilen ilaçlar, diyet listeleri ve diğer tavsiyeleri bu süreçte mutlaka dikkate alınmalıdır. Kişinin doktor önerilerine dikkat ederek, iyileşme sürecini hızlandırması da mümkündür.

Dahası; Google

Editör: Ayşe Topçu