Açık fıtık ameliyatı kaç günde iyileşir sorusunun yanıtının, bazı faktörlere göre yanıtlanması daha doğru olacaktır. Açık fıtık ameliyatı sonrası iyileşme, hastadan hastaya göre değişmektedir. Ancak fıtık ameliyatı olan hastalara bakıldığında, iyileşme süresinin en erken 4 ile 6 haftayı bulduğu görülmektedir.

BUNA DA BAKINIZ;

Siyah Lale Ne Anlama Gelir? Siyah Lale Ne Anlama Gelir?

Burun Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Burun ameliyatı sonrası ne yapılmaz? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Açık fıtık ameliyatı sonrası hastaların pek çoğu, birkaç gün hastanede kalmaktadır. Ardından taburcu edilen hastaların, evde bol bol dinlenmesi ve doktorun verdiği tavsiyelere uyması beklenmektedir.

Fıtık Ameliyatı Sonrası Hasta Nelere Dikkat Etmeli?

Fıtık ameliyatı sonrası hastanın kendine çok iyi bakması, iyileşme süresini de etkileyen bir durumdur. İlk bir hafta, kesinlikle fiziksel aktivitelerden uzak durulması önerilmektedir. Fıtık ameliyatı sonrası ilk bir hafta, hastanın bol bol istirahat etmesi gerekmektedir.

Hastanın ev içerisinde, günlük fiziksel aktivitelerini kendini zorlamadan yapmasında herhangi bir sakınca yoktur. İlk iki hafta özellikle kasık bölgesini germeyecek ve kasmayacak şekilde hareket etmesinde yarar olacaktır.

Fıtık Ameliyatında Kaç Günde Ayağa Kalkılır?

Fıtık ameliyatından sonra en erken 10 gün sonra hastanın ayağa kalkması beklenmektedir. Ancak bu noktada fıtık ameliyatının nasıl yapıldığının çok önemli olduğunu söylemek gerekmektedir.

Eğer açık fıtık ameliyatı olunmuş ise; ameliyattan bir hafta sonra kişinin ayağa kalkması beklenir. Kişinin günlük aktivitelerini rahat bir şekilde yapmaya başlaması için birkaç haftalık bir sürenin geçmesi gerekmektedir.

Fıtık Ameliyatından Kaç Gün Sonra Oturulur?

Fıtık ameliyatının ardından hastanın taburcu olması ile birlikte iyileşme süreci de başlamaktadır. Doktorun herhangi bir uyarısı olmadığı durumlarda, hastanın oturma pozisyonuna geçmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Hasta en az bir hafta sonra, uzun yolculuk yapabilecek şekilde oturma pozisyonunda kalabilir.

Fıtık Ameliyatı Sonrası Ağrılar Ne Zaman Geçer?

Fıtık ameliyatı sonrası ağrılar, hastanın genel sağlık durumuna ve yaşına göre değişmekle birlikte ilk 6 hafta içerisinde geçmektedir. Fıtık ameliyatından sonra hissedilen ağrılar genellikle deri kesisinin olduğu yerde hissedilmektedir.

Dokuların iyileşmesi ve ağrının tamamen geçmesi için 6 haftalık bir süre sonunda meydana gelebilir. Bu semptomlar altı aydan sonra tamamen ortadan kaybolmaktadır.

Daha fazla bilgi; Çatlak Kaç Günde İyileşir? 1 haftada çatlak kaynar mı? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu