Akdeniz Diyeti

Akdeniz diyeti bir diyet listesinden daha çok bir beslenme programıdır. Akdeniz diyeti, kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesini hedef almaktadır.

Bu sayede vücudun daha hızlı kilo vermesi sağlanırken sağlığını da koruyabilir. Özellikle diyabet hastaları için çok yararlı bir diyet listesi olduğu bilinmektedir.

Akdeniz diyeti, sağlık için de oldukça faydalı olan bir diyet programıdır. İçerdiği yüksek posa değerlerine sahip olan besinler sayesinde sindirim sisteminin sağlığını olumlu etkilemektedir. Kabızlığın önlenmesine etki eden Akdeniz diyeti, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur. Akdeniz diyeti kişilerin daha sağlıklı kilo vermesini sağlar. Akdeniz diyeti nedir ve detaylarını birlikte inceleyelim.

Akdeniz Diyetinde Neler Yenir?

Akdeniz diyetinde neler yenir ve hangi besinlere izin verildiği merak edilmektedir. Akdeniz diyeti, genellikle bitkisel besinlerin daha ağırlıklı olarak tüketildiği bir diyet türüdür.

Yüz Maskesi Tarifleri! Doğal ve Faydalı! Yüz Maskesi Tarifleri! Doğal ve Faydalı!

Meyveler, sebze çeşitleri, tahıllar ve baklagiller Akdeniz diyetinde bolca tüketilmesi uygun görülen gıdalardır. Ancak Akdeniz diyetinde et tüketimin olduğunu da söylemek gerekmektedir. Başta kırmızı et olmak üzere diğer et ürünleri sınırlı olarak tüketilmektedir. Balık gibi deniz ürünleri de yine orta sınırlılıkta tüketilmelidir.

Akdeniz Diyeti İle 1 Haftada Kaç Kilo Verilir?

Akdeniz diyeti ile 1 haftada kaç kilo verilir sorusunu kişilere özel olarak yanıtlamak gerekmektedir. Akdeniz diyeti ile bir haftada en fazla 3 kilo verilebilir. Ancak Akdeniz diyetinin düzenli yapılması ile kişinin bir ay içerisinde 4 ile 12 kilo verebildiği de bilinmektedir.

Akdeniz diyeti ile birlikte düzenli olarak spor ve egzersiz yapmak da çok önemlidir. Bu sayede hem diyet hem de egzersiz ile daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir.

Akdeniz Diyetinde Pilav Yenir mi?

Akdeniz diyetinde diğer diyetlere oranla biraz daha esnek bir yemek listesi ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle öğle ve akşam yemeklerinde, bakla ve sebze yemeklerinin yanında bol salata tüketilmesi önerilmektedir.

Bulgur pilavı Akdeniz diyetinde yer alan yemeklerden biridir. Bulgur pilavı yanında salata, yoğurt tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca Akdeniz diyetinde ekmek de yine merak edilen konulardan biridir. Esmer ekmek tüketilmesi önerilmektedir.

Daha nice; Kadın haberleri burada!

Editör: Ayşe Topçu