34 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler! 34 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Sağlıklı bir cilde sahip olmayı her birey ister. Doğal cilt bakımı için kozmetik ürünler, doğal ürünler ve evde kendiniz hazırlayacağınız kürler bulunmaktadır. Fakat sadece bu tür bakımlar cildin doğallığı ve sağlığı için yeterli olmayabilir. Yedikleriniz, içtikleriniz, bulunduğunuz çevre, hava sıcaklığı, uyku gibi birçok etmen cilt sağlığı için ayrıca önemlidir.

Doğal Cilt Bakımı İçin Ne Yediğinizin Farkında Olun

Günde 160 mg. Soya izoflavonu tüketin veya mısır gevreğinize soya sütü ekleyin. Soya tüketimi cildi sağlıklı tutar ve bağ dokularının temeli olan kolajeni korur. Bu koruma için gerekli yüksek kaliteli proteini sağlayarak doğal cilt bakımı mücadelenizde size destek olur.

Soya izoflavonları, kolajeni serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korumak için antioksidanlarla birlikte hareket ederler. Serbest radikaller ayrıca DNA’ya da zarar verebilir. Yaşlılık lekeleri ve kırışıklar oluşturabilir. Cildin bağışıklık sistemini baskılayarak cilt kanseri riskini arttırabilir.

Üzerine zeytinyağı gezdirilmiş somonu, ezilmiş ceviz serperek tüketin ve fırında pişirin. Böylece sadece omega-3 yağ asitleri alırsınız. Bu da cildinizin maruz kalacağı yaşlanma etkilerini önleyebilecek doymuş ve tekli doymamış yağları almanızı sağlar.

Bunlar olmadan yeterince yağ tüketmediğinizi gösteren cilt kuruluğu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Günlük zeytinyağı ve hafta da birkaç kez somon tükettiğinizde de doğal cilt bakımı için gerekli besleyiciliği sağlamış olursunuz

Her Gün Pişmiş Sarımsak Tüketin

1996 ‘da Danimarka’da yapılan bir çalışmada, kültür tabağında yetiştirilen ve sarımsakla muamele edilen deri hücrelerinin yaşam süresinin 7 kat uzadığı kanıtlanmıştır. Bu çalışma, uygulama yapılan deri hücrelerinin yapılmayanlara göre daha sağlıklı ve genç göründüğünü de kanıtlamıştır. Ayrıca, sarımsak özütü kanserli deri hücrelerinin de gelişimini inhibe eder.

Çay ile Doğal Cilt Bakımı

Bir çaydanlık çay hazırlayın. Buzdolabında tutun ve üşüttüğünüzde gün boyu için. Çay, güneşe maruz kalmanın ve sigara dumanının neden olduğu serbest radikallerin vereceği hasarla savaşır.

Cildi parlatan önemli bir antioksidan kaynağıdır. Arizona üniversitesinde yapılan bir çalışmada daha fazla çay tüketiminin (özellikle limonlu) skuamoz hücresi deri kanseri oluşumunu büyük ölçüde engellendiği saptanmıştır.

Doğal Cilt Bakımı İçin Bir Bardak Şaraptan Fazlasını Kullanmayın

Bir bardaktan fazla alkol tüketmek, yüzünüzdeki kan damarlarını genişletir ve cildinizi bozar.

Takviye Ürünler Kullanın

Yüksek oranda protein içeren vitamin takviyesi yapın. Her gün yüksek potensli bir multivitamin alın. C, A ve B vitaminleri de dahil olmak üzere pek çok vitamin cildiniz için hayati öneme sahiptir.

Her gün düzenli olarak almanın tek yolu, sağlıklı beslenmenin yanı sıra günlük ek olarak almaktır. Fakat takviyeler almadan önce mutlaka doktorunuzla görüşün, size sadece ihtiyacınız olan takviyeleri söyleyecektir.

Kolajen Üretimini Teşvik Etmek İçin Her Gün Kuşburnu Alın

C vitamini açısından çok zengin olan kuşburnu, pürüzsüz, genç ve ışıltılı cildin korunmasına yardımcı olabilir.  Eczanelerde satılan kuşburnu tabletlerini etiketlerinde yazıldığı şekilde tüketin.

Güneşli Günlerde Parfüm Ve Kokulu Losyon Kullanmayın

Kokulu ürünler, güneşe maruz kaldığında lekeli bir cilde yol açabilir ve doğal cilt bakımı mücadeleniz için iyi sonuçlar vermeyebilir.

Koşuya Çıkın, Bisiklete Binin, Bahçede Çalışın

Sizi terleten aktiviteler cildinize iyi gelir. Terleme, doğal olarak cildin altında birikebilecek toksik kimyasalları ortadan kaldırma biçimidir. Ayrıca düzenli egzersiz cildiniz dahil olmak üzere vücudunuzun her yerinde sağlıklı dolaşım ve kan akışı sağlar.

Dışarıda egzersiz yapıyorsanız UVA ve UVB ışınlarına karşı nemlendirici içeren güneş koruyucular veya güneş koruyucusu içeren nemlendiriciler kullanın.

Yüzünüze C vitamini İçeren Bir Güneş Kremi Kullanın

Bu ikili bir koruma sağlar. Yüzdeki cilt hasarının ve kırışıkların oluşmasını engeller. Ayrıca E vitamini veya beta-karoten içeren kremlerde besleyici ve güçlü bir koruma sağlayacaktır.  

Doğal Cilt Bakımı İçin Cildi Nemlendirmek Önemlidir

Mevsimler değiştiğinde nemlendiricilerinizi değiştirin. Cildiniz kışın yaz mevsimine göre daha fazla neme ihtiyaç duyar. Kışın daha ağır, yazın daha hafif nemlendiriciler kullanın.

Nemlendiricinizin Cilt Onarıcıları İçermesine Dikkat Edin

Nemlendiriciler cildinize uygulandığında nemlendirir. İyi nemlendiriciler gliserin, propilen glikol ve üre içerirler. Ayrıca kırışıkların açılmasına ve kuru cilt sivilce ve yaş lekelerinin iyileştirilmesine yardımcı olan Alfa hidroksi asitler içeren cilt ürünlerini tercih edin.

Doğal olarak üzüm, elma, narenciye ve ekşi süt (salatalık veya yoğurt) içinde bulunun AHA’lar (Alfa Hidroksi Asit) ölü cilt hücrelerinin uzaklaştırılmasını sağlar.

Doğru Ürünler Satın Alın

Tek bir cilt bakım ailesini kullanın. Çok sayıda farklı cilt bakım ürünü alıp kullanırsanız, aynı bileşenleri içerme şansı çok fazladır. Üstelik bazı marklarla diğerleri ile her zaman çok uyumlu olmayabilir ve bunu da kullanmadan anlamak mümkün değildir.

Bu nedenle parlak bir cilde ulaşmak için aynı markanın ürünlerini tercih edin. Bunların birbirini tamamlama ihtimali daha yüksektir.

Güzellik Ürünlerinizi Basit Tutun

Özellikle hassas bir cildiniz varsa renkli lekeler oluşturan, kokulu ürünlerden uzak durun. Etiketinde antibakteriyel yazan ürünlerden uzak durun. Bunlar cildi tahriş edebilir.

Doğal cilt bakımı konusunda önemli olabilecek hususlara değindik. Bundan sonrası size kalmış. Fakat her zaman söylediğimiz gibi, burada yazılanlar sadece tavsiye niteliğindedir. Öncelikle bir uzmana danışarak, gerekli yönlendirmeyi daha bilimsel olarak alabilirsiniz.

Editör: Hacer Bozkurt