Glutensiz Ekmek Tarifi

Glutensiz yiyecekler vücut sağlığımız için en uygun besinlerdir. Yiyecekler içerisinde en çok tükettiğimiz ekmeğin glutensiz olmasına dikkat ederek sağlığımızı koruyabiliriz.

Glutensiz ekmek tarifi listesini sizlerle bu amaçla paylaşıyoruz. Glutensiz ekmek için gerekli malzemeler listesinde;

Glutensiz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

·      2,5 su bardağı glutensiz un

·      Kuru maya

·      Bir bardak ılık su

·      Yağ ve tuz gibi malzemeler bulunur. Üzerine de yine bir miktar sıvı yağ ve bir çorba kaşığı yoğurt karışımı sürebilirsiniz.

Glutensiz Ekmek Tarifi Yapılışı

Un, maya ve tuzu önce karıştırın. İçerisine ılık su ve biraz yağ katarak cıvık bir hamur elde edin. Ele çok yapışmayan ve çok da sert olmayan hamuru 20 dakika kadar mayalandırmaya bırakıyorum. 200 derece ısıtılmış fırına üzerine süreceğiniz yağ ve yoğurt karışımı ile birlikte pişirmeye bırakın.

En İyi Glutensiz Ekmek Hangi Undan Yapılır?

Ekmeğimizin tam kıvamında ve lezzetli olması için seçeceğimiz unun kalitesi önemlidir. En iyi glutensiz ekmek nohut unu, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi unu ve karabuğday unu gibi un çeşitlerinde bulunur. Özellikle nohut ununun içerisinde bol miktarda protein bulunmaktadır.

Glutensiz Ekmek Neyle Yapılıyor?

Glutensiz ekmek gluten içermeyen un çeşitleri ile yapılmaktadır. Yukarıda saymış olduğumuz un çeşitlerinden birini kullanarak siz de lezzetli ve sağlıklı bir ekmek yapabilirsiniz.

En Az Gluten Hangi Ekmekte Var?

Gluten içermeyen mısır, karabuğday, pirinç ve badem gibi unlarda az miktarda ya da yok denecek kadar gluten bulunmaktadır. Bu tür unlarla yapacağınız ekmek glutensiz olarak sağlıklı bir şekilde tüketim sağlamanıza yardımcı olur.

En Az Gluten Hangi Unda Var?

Karabuğday unu, pirinç unu, badem unu, mısır unu? hindistan cevizi unu ve benzer pek çok un çeşitlerinde gluten miktarı düşüktür. Bu tür unlarla yapacağınız ekmeğiniz oldukça sağlıklı olacaktır. Glutensiz ekmek tarifini deneyerek sağlıklı bir şekilde ekmek tüketebilirsiniz.

Glutensiz Ekmek Hangi Mayayla Yapılır?

Glutensiz un çeşitlerinden birini tercih ederek ekmek yapmaya başlayabilirsiniz. Kuru Ya da yaş maya fark etmek istedim ekmeğinizi mayalandırabilirsiniz. Gülten Uçar ben istediğini çeşitli onlardan birini seçip glutensiz ekmek yapabilirsiniz.

Makarna Salatası Tarifi Makarna Salatası Tarifi

Daha nice;  Yaşam Haberleri Burada!

Editör: Ayşe Topçu