Sayğın, ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Bölge Hastanesi) yerleşkesine Şehir Hastanesi yapılmasıyla bu krizin daha da büyüyeceğine dikkat çekerek kararın gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmede Van’a ciddi sağlık yatırımlarının yapılacağını öğrendiklerini ifade eden Sayğın,  “İlimizde ciddi sağlık yatırımları yapılacak. Bostaniçi TOKİ'nin alt tarafında bir hastane, Tuşba'da askeri hastanenin bulunduğu yerde bir hastane ve Bölge Hastanesinin bulunduğu yerde de bir şehir hastanesi yapılması programa alınmış. İhale süreçleri başlatılmış ve Mart ayında da inşallah Bölge Hastanesinin bulunduğu yerde bir şehir hastanesi yapılacak. Bunlar çok önemli yatırımlardır. Şehrimizi hakikaten bir sağlık üssü haline getirecek olan yatırımlardır. Bu yatırımları yapanları biz takdir ediyoruz, teşekkür ediyoruz.” dedi.

Siyasetçi Yüce: Kürt meselesinin çözümü Kur'an'da ve Bediüzzaman'ın 117 yıl önceki önerileri bugün de geçerli Siyasetçi Yüce: Kürt meselesinin çözümü Kur'an'da ve Bediüzzaman'ın 117 yıl önceki önerileri bugün de geçerli

“Bölge Hastanesi trafik ve park sorunu nedeniyle alarm veriyor”

HÜDA PAR olarak şehrin tüm sağlık yatırımlarının aynı noktaya sıkıştırılmasının yanlış olduğunu düşündüklerini ve hastane için daha uygun yerlerin değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sayğın, “Şehir hastanesinin yapılacağı yer olarak bize söylenen bölge hastanesinin olduğu yer. Biz bölge hastanesinin olduğu yerde bir şehir hastanesi yapılmasının doğru olmayacağını düşünüyoruz. Zira şu anda halihazırda dahi bölge hastanesi hem trafik açısından yani buradan bölge hastanesine ulaşım açısından oluşan yoğunluk hem de bölge hastanesine giden araçların park sorunu gibi nedenlerle alarm veriyor. Bir diğer olumsuz olarak değerlendirdiğimiz yönü ise Van’ın bütün sağlık yatırımlarının bölge hastanesinin olduğu yere sıkıştırılması. Mademki bir şehir hastanesi yapılmaktadır ve bu ciddi bir yük alacak. Bunu bölge hastanesinin olduğu o yerleşkeye sıkıştırmaktan ziyade buradan çıkarıp hem trafik açısından hem de diğer ilçelerin ulaşabilmesi açısından daha uygun Van'ın çok daha elverişli olan yerde yapmalıyız. Örneğin bizim Erciş Yolu üzerinde Eski Ziraat Lisesi'nin olduğu yerde veya AMATEM ve ÇEMATEM olarak kullanılan genişçe bir bölge var. Oraya planlaması yapılabilir. Veya işte çevre yolu tamamlanırsa çevre yoluna müzahir bir yerde aynı şekilde bu hastane yapılabilir. Böyle olursa daha kullanılabilir, milletin daha rahat ulaşabileceği ve aynı zamanda işte şehrin hem Edremit tarafına hem Tuşba ve İpekyolu tarafına hitap eden, Erciş gibi büyük bir ilçemizin ulaşabileceği, diğer ilçelerimizin de ulaşabileceği bir yer seçmiş oluruz. Bunun bir diğer avantajı ise muhakkak ki çevre yoluna yakın olması, çevre yolu üzerinden ulaşımının rahat olabilmesi.” diye konuştu.

“Kırsal mahallelerden Bölge Hastanesine ulaşım büyük sorun”

Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların hastaneye ulaşımda yaşadığı sorunlara değinen Sayğın, özellikle kırsal mahallelerden gelen vatandaşların büyük zorluk yaşadığını belirterek, “Bir diğer husus ise şu anda hali hazırda bölge hastanesiyle ilgili olarak bizim alanda elde etmiş olduğumuz bir takım sorunlar var. Örneğin vatandaşlarımız daha kırsal mahallelerden bölge hastanesine ulaşmakta kendi özel araçları yoksa çok zorluk çekiyor. Bazen iki bazen üç araç değişerek ancak bölge hastanesine gidebilmektedir. Özellikle çocuklarını kış döneminde hastaneye götürmek durumunda kalan aileler ciddi zorluklar çekebilmektedir. Biz bu yönüyle de belediyelerin bölge hastanesine her mahalleden gidecek şekilde ulaşım ağını kurmasını talep ediyoruz. Öyle bir ağ kurulması gerekir ki insanlar kendi mahallesinden bineceği servisle bölge hastanesine kadar gidebilsin. Ama maalesef hali hazırdaki mevcut durumda birçok mahallemizde bölge hastanesine doğrudan ulaşan bulunmamaktadır. Haliyle insanlar bölge hastanesine gitmekte ve orada tedavi almakta güçlük çekmektedir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İLKHA