Karatay diyeti adını Prof. Dr. Canan Karatay’dan almaktadır. Canan Karatay tarafından geliştirilen bir beslenme ve diyet programıdır.

Karatay diyetinde, yüksek karbonhidrat ve rafine şeker içeren besinlerden tamamen kaçınılması gerekmektedir. Ayrıca işlenmiş gıdalar ve asitli her türlü içecek de yine diyette kesinlikle yasak olan besinlerdir.

Karatay diyeti, daha sağlıklı ve proteinin ön planda olduğu bir diyet listesidir. Bu diyet listesinde ağırlıklı olarak organik gıdalar, meyve sebzelere ve tam tahıllı ürünlere yer verilmektedir.

34 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler! 34 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Karatay Diyeti İle 1 Haftada Kaç Kilo Verilir?

Karatay diyeti ile 1 haftada kaç kilo verilir sorusuna net bir yanıt vermek mümkün değildir.

Ancak Karatay diyetinin düzenli olarak yapılması durumunda, ortalama 1 haftada 3 ile 5 kilo verilebileceği bilinmektedir. Karatay diyeti ile kaç kilo verileceği, kişinin metabolizmasına bağlı olarak değişmektedir.

Hızlı yağ yakan ve daha hızlı çalışan bir metabolizma daha hızlı kilo verecektir. Karatay diyetini 15 gün boyunca ve eksiksiz bir şekilde yaptığınızda, yaklaşık 5 kilo verebilirsiniz. 1 ay Karatay diyeti yapıldığında ise; yaklaşık olarak 7 ile 8 kilo verebilmeniz mümkündür.

Canan Karatay Diyetinde Neler Yasak?

Canan Karatay diyetinde neler yenmemeli ve yasak olan besinleri birlikte inceleyelim. Canan Karatay diyeti, sağlıklı ve hızlı kilo vermek için tercih edilen en popüler diyet türlerinden biridir.

Karatay diyetinde kesinlikle tüketilmemesi gereken pek çok besin yer alır. Özellikle her tülü ekmek, bu diyet listesinde kesinlikle yasak olan besinlerdendir.

Un ve unlu mamullerin tamamı da yine yasak olan besinlerdendir. Margarin, şeker ve şeker içeren besinler, içecekler, paketli ve işlenmiş gıdalar, patates ve pirinç de Karatay diyetinde yasak olan besinler arasında yer almaktadır.

Karatay Diyeti Öğünler Arası Kaç Saat?

Canan Karatay diyeti öğünler arası, kişinin açlık seviyesini zorlamayacak düzeydedir. Karatay diyetinde en önemli kural ise; kişinin gün içerisinde yeterli miktarda su içmesidir.

Ancak bu şekilde Karatay diyetini doğru bir şekilde uygulamış olursunuz. Karatay diyetinde öğünler arası, en az 5 saat kadar olmalıdır. Günlük beslenme saatini, öğünler arası 5’er saat olmak üzere düzenleyebilirsiniz.

Daha nice; KADIN HABERLERİ BUARADA!

Editör: Ayşe Topçu