Kekik çayı, sağlık için çok yararlıdır. Kekik bitkisinin yapraklarından elde edilen çayın, kendine özgü bir aroması bulunmaktadır. Grip ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu rahatsızlıklarında kekik çayı sıklıkla kullanılmaktadır.

İltihap azaltıcı etkisi ile de bilinen kekik bitkisi, ülkemizde ılıman iklimdeki yerlerde yetişebilmektedir. Kekik çayı faydaları ve zararları ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için derledik. Kekik çayı faydaları ve yan etkilerini birlikte inceleyelim.

Buna da bakın

Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kekik Çayı Faydaları Nelerdir?

Kekik çayı faydaları zayıflatır mı ve vücuda olan etkileri merak edilmektedir. Sinir sisteminde oldukça etkili olan kekik bitkisinin çay olarak, uygun miktarda ve doğru şekilde tüketilmesi önerilmektedir. Kekik, mutfakta baharat şeklinde de sıklıkla tüketilmektedir. Kekik çayı faydaları şunlardır:

·      Kekik çayı faydaları adet söktürücü özelliği ile bilinmektedir. Günlük birkaç fincan şeklinde kekik çayının içilmesi, adetin daha kolay olmasını sağlar.

·      Kekik çayı faydaları idrar yolu enfeksiyonu için de çok etkilidir. İdrar yolunda enfeksiyon oluşumunun önüne geçer.

·      Ağız içinde bulunan yaraların iyileşmesini hızlandırır. Plak ve çürük oluşumunun azaltılmasında çok etkilidir.

·      Bağışıklığı güçlendirerek, vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar.

·      Kan basını ve kolesterolü düşürücü etkisi vardır.

10 Günde Göbek Eriten Diyet! 10 Günde Göbek Eriten Diyet!

·      Kekik çayı ağrı kesici özelliğe sahiptir. Özellikle adet sancıları, eklem ve romatizma ağrılarının hafifletilmesinde çok faydalıdır.

·      Mide hastalıklarına çok iyi gelir. Mide ağrılarının giderilmesinde etkilidir.

·      Bademcik iltihabının oluşumunun önüne geçer. Bademcik iltihabının meydana getirdiği semptomların azaltılmasını sağlar.

·      Sakinleştirici etkisi vardır. Stres, depresyon gibi rahatsızlıklarda yatıştırıcı özelliğinden yararlanılır. Daha rahat uyumayı sağlar.

·      Şişkinlik ve aşırı gaz gibi problemlerin tedavisine yardımcı olur. Midede şişlik oluşmasını engeller.

·      Ciltte akne ve sivilce gibi problemlerin oluşmasının önüne geçer.

Kekik Çayını Kimler Kullanamaz?

Kekik çayının, sık sık ve aşırı dozda tüketilmesi önerilmemektedir. Kekik çayının kan sulandırıcı ilaçları kullananlar tarafından tüketilmemesi gerekmektedir. İçerisinde bulunan uçucu yağ oranı çok yüksektir.

Bunun için karaciğer iltihabı ve akut gastrit rahatsızlığı olan kişilerin de kekik çayını içmesi önerilmemektedir. Onikiparmak bağırsağı ülseri, mide ülseri ve karaciğerinde sorun olan kişilerin kekik çayını içmemesi tavsiye edilmektedir.

Daha fazlasıAdaçayı Faydaları Nelerdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu