Kol kırığı, kırık kemiğin aldığı hasara ve kırığın boyutuna göre en az 6 hafta içerisinde iyileşmektedir. Kişinin tedavi sürecinde, ağır aktivitelerden kaçınması önerilir. Doktorun uyguladığı tedavi yöntemi de kırığın iyileşme süresini büyük oranda etkileyecektir.

Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama! Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama!

BUNA DA BAKINIZ;

Sağ Kulak Çınlaması Ne Anlama Gelir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kemiğin eskisi gibi olması için kişinin aylarca fizik tedavi ile iyileşme sürecini geçirmesi beklenmelidir. Bu süre boyunca ağır egzersizler yapma, ağırlık kaldırma veya benzeri işlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Kol kırığı çocuklarda daha erken sürede iyileşme gösterir.

Kol Kırığı Kaç Günde Kaynamaya Başlar?

Kol kırığı kaynama süresi kırılan kemiğin yerine, kırığın boyutuna ve hastanın yaşına göre farklı sürede iyileşmektedir. Kol kırıklarının kaynama süresi erişkin kişilerde yaklaşık olarak, 6 ile 16 hafta içerisinde tamamlanmaktadır. Çocuklarda kol kırığı iyileşme süresi ise; en erken 3 haftada tamamlanır. Kırığın boyutuna göre bu süre, 6 haftayı da bulabilir.

Kol Kırığı En Hızlı Nasıl İyileşir?

Kol kırığı iyileştirmek için öncelik her zaman, uzman bir doktor müdahalesi ile doğru tedaviyi almak olmalıdır. Bunun dışında kişinin düzenli ve yeterli beslenmesi, doktorun önerilerini dikkate alması ve uygulaması da iyileşme sürecini olumlu olarak etkileyecektir.

Kırık sonrasında kol bölgesinde şişlik ve morluk gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu semptomların azaltılmasında en etkili yöntem, doktorun vermiş olduğu ilaç ve kremleri kullanmak olmalıdır. Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak da kol kırığının kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır.

Kırılan Kol Eskisi Gibi Olur mu?

Kırılan kol, doğru bir tedavi yöntemi ile eskisi gibi sağlam olabilmektedir. Kırılan kolun tedavi edilmesi için doktor kontrolünde alçı uygulamasının yapılması gerekmektedir. Kırığın iyileşmesinin ardından, kolun eskisi gibi sağlam olabilmesi için doktorun önerdiği fizik tedavi hareketlerinin de eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir.

Kırık Kol 3 Haftada İyileşir mi?

Kırık kol iyileşme süresi en erken 6 haftayı bulabilir. Ancak bu noktada kırığın boyutunun ve şiddetinin bu süreyi kısaltabileceğini veya uzatabileceğini söylemek gerekmektedir. Hekimin uygulayacağı tedavi yöntemi, kırığın en kısa sürede ve sağlam şekilde iyileşmesini sağlayacaktır. Bu sayede kemik eskisi gibi sağlam olabilir.

Daha çok; Sağlık Haberi

Editör: Ayşe Topçu