2024 KPSS Önlisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin resmi takvimine göre, 2024 KPSS önlisans sınav sonuçları 20 Eylül 2024 tarihinde adayların erişimine açılacak. Bu tarih, kamuda görev almak isteyen adaylar için büyük önem taşıyor. Adaylar, sonuçlarına ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden erişebilecekler.

Adaylar, KPSS önlisans sınav sonuçlarını ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile sorgulayabilecek. Sonuçlara erişim için adayların sisteme giriş yapmaları yeterli olacak. Herhangi bir sorun yaşanmaması adına adayların şifrelerini önceden kontrol etmeleri tavsiye ediliyor.

Dudak Sarkıtmak Deyiminin Anlamı Nedir? Dudak Sarkıtmak Deyiminin Anlamı Nedir?

KPSS Ön Lisans Sınav Değerlendirmesi

KPSS önlisans sınavında adayların Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde ettikleri standart puanlar üzerinden bir değerlendirme yapılacak. Bu iki testin her biri, puan hesaplamasında %50 ağırlığa sahip olacak. Adayların KPSSP93 puan türü üzerinden sonuçları belirlenecek ve bu puanlara göre kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmeleri yapılacak.

Önlisans düzeyinde KPSS sınavına giren adaylar, aldıkları KPSSP93 puanlarına göre B grubu kadrolara yerleştirilecekler. Bu kadrolar, kamudaki çeşitli memuriyet pozisyonlarını kapsıyor ve yerleştirmeler ÖSYM tarafından yapılacak.

Sonuçların açıklanması ile birlikte, adayların memuriyet sürecinde bir adım daha atmış olmaları bekleniyor. KPSS önlisans sınav sonuçlarının açıklanacağı 20 Eylül tarihi, kamu kurumlarına atanmayı hedefleyen binlerce aday için önemli bir dönüm noktası olacak. Adaylar, sonuçlarını aldıktan sonra tercihlerine yön verecek ve atama süreci başlayacak.

Editör: Şule A.