Öksürük, boğaz bölgesine yerleşmiş olan mikrop ve enfeksiyonların atılması için vücudun geliştirdiği bir savunma mekanizmasıdır. Ancak öksürüğün de kendi alt türleri vardır.

BUNA DA BAKINIZ;

Hacamattan Sonra Hayvansal Gıda Yenirse Ne Olur? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kuru öksürük, en sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Uzun süreli devam eden kuru öksürük ise; akciğerlerde ağrıya ve boğaz bölgesinde ciddi tahrişe neden olabilir. Balgamlı öksürük de genellikle sigara içen kişilerde daha sık görülmektedir. Öksürüğe ne iyi gelir ve öksürük için uygulayabileceğiniz yöntemleri birlikte inceleyelim.

Öksürüğe İyi Gelen Yöntemler

Öksürüğü en hızlı kesen yöntem olarak, düzenli su içmek önerilmektedir. Mukuslu yani balgamlı öksürüğü kesmek için ise; gün içerisinde birkaç kez 1 veya 2 çay kaşığı bal tüketilebilir.

Bitki çayları içmek de yine öksürüğe en iyi gelen yöntemler arasında yer alır. Öksürük şurubu ve pastil gibi çeşitli ilaçları mutlaka doktor kontrolünde kullanmanız gerekmektedir. Öksürüğe iyi gelen yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

10 Günde Göbek Eriten Diyet! 10 Günde Göbek Eriten Diyet!

·      Öksürük dürtüsünü azaltmak için bol bol su içilmelidir.

·      Tuzlu su ile gargara yapılmalıdır.

·      Kekik, nane, zencefil ve ıhlamur gibi bitki çayları içilebilir.

·      Buhar soluyarak, boğazın rahatlaması sağlanabilir.

·      Sıcak duş almak kuru öksürüğü durmada oldukça etkilidir.

·      Karabiber, bal ve limonu az miktar karıştırarak macun şeklinde yenmelidir.

Öksürüğü En Çabuk Ne Keser?

Öksürüğü en çabuk ne keser ve en etkili yöntem arasında, zencefil ve ıhlamur yer almaktadır. Limon ve bal ile birlikte hazırlayacağınız kür de öksürüğe en iyi gelen yöntemler arasında yer alır. Buhar tedavisi ise; şiddetli ve kuru öksürüğün geçmesini hızlandıracaktır. Gün içerisinde düzenli olarak, tuzlu su ile gargara yaparak öksürüğün şiddetini azaltabilirsiniz.

Çok Şiddetli Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Gece öksürüğüne ne iyi gelir sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz. Çok şiddetli öksürüğü geçirmek için ılık suyun içerisine az miktar bal ve limon ekleyebilirsiniz.

Yapacağınız bu karışım, çok şiddetli öksürüğün hafiflemesine yardımcı olacaktır. Ayrıca ılık su ve az miktar tuz ile hazırlayacağınız gargara suyu da şiddetli ve kuru öksürüğü hafifletecektir. Tuzlu su ile gargara yapmak, boğaz bölgesini de rahatlatacaktır.

Daha fazla bilgi; İşkembe Nasıl Temizlenir? Aşama Aşama Tarif! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu