Saça Zeytinyağı Sürmenin Faydaları

Kruvasan Tarifi! Kruvasan Tarifi!

Saça zeytinyağı sürmek çok faydalıdır. Saç bakımı için en çok tercih doğal yağlardan birisi de zeytinyağıdır. Saçın nemlenmesini ve beslenmesini sağlar.

Zeytinyağının saça uygulanması da oldukça kolaydır. Güçsüz ve ince telli saç yapısına sahip olan kişilerin, düzenli olarak zeytinyağı maskesi uygulaması önerilmektedir. Saça zeytinyağı sürmenin faydaları ve nasıl uygulanması gerektiğini birlikte inceleyelim.

Zeytinyağı Saçta Ne Kadar Süre Kalmalı?

Zeytinyağı saçta ne kadar süre kalmalı sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Zeytinyağını saçınızda tüm gece bekletmenize gerek yoktur. En az yarım saat, saçta zeytinyağını bekletmeniz yeterli olacaktır. Saça zeytinyağı sürmenin faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

·      Saç uçlarındaki kırıkları ve hasarı onarır.

·      Saçın boya veya diğer etkenlere karşı korunmasını sağlar.

·      Saçın ihtiyacı olan nem dengesini korur. Saçları yumuşatır ve nemlendirir.

·      Saçın parlak durmasını ağlar.

·      Saç tellerini gürleştirici özelliği vardır.

·      Saçın daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasını salar.

·      Saç derisindeki kepek gibi sorunların azaltılmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Zeytinyağını saça uygulamak için saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne göre zeytinyağını ayarlamanız gerekmektedir. Saç bakım uzmanalrının bu konudaki asıl açaıklaması:

Ancak orta uzunluktaki bir saç için bir fincanın yarısından daha az zeytinyağı yeterli olacaktadır. Zeytinyağını saçınıza sürmeden önce, avuç içinize alarak ısıtın. Ardından yavaş hareketler ile saç derinize masaj yapın. Saç uçlarınıza de yağı sürerek, beklemeye geçebilirsiniz.

şeklinde olmaktadır.

Zeytinyağı Saçı Gürleştirir mi?

Saça düzenli olarak zeytinyağı sürmek, saçın daha gür olmasını sağlayacaktır. Ayrıca saç dökülmesi sorunu olan kişilerin de düzenli olarak zeytinyağı kürünü yapması önerilmektedir. Zeytinyağını saç derinize uyguladığınızda kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Bu sayede hem saçınız daha hızlı, hem de gür şekilde uzayacaktır.

Zeytinyağı Saça Sürülüp Yatılır mı?

Saça zeytinyağı sürmek, çok etkili ve doğal bir maskedir. Ancak saç maskesi için süreceğiniz zeytinyağının hakiki yağ olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü hakiki zeytinyağının içerisinde daha yüksek oranda E vitamini yer alır.

Zeytinyağını geceden sürmenize gerek yoktur. Saç dipleri kısa sürede zeytinyağını emeceği için gün içerisinde sürerek, durulmanız yeterli olacaktır.

Saça Zeytinyağı Sürmenin Faydaları gibi nice; YAŞAM HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu