Sünnet, bebeklik döneminden itibaren yapılabilmektedir. Pipinin baş kısmında bulunan idrar deliği kapatılarak, o bölgedeki derinin bir kısmının cerrahi müdahale ile alınması işlemine, sünnet adı verilmektedir. Sünnetin sağlık açısından da pek çok faydası olduğu bilinmektedir. Sünnet işlemi ile birlikte alından penis ucundaki deri, bu bölgede idrardan veya diğer etkenlerden kaynaklı birikecek pislik oluşumunu önler.

Enfeksiyon oluşumunun da önüne geçmede oldukça etkili olan sünnet, cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı da koruyucu bir görev üstlenmektedir. Sünnet olan çocuk kısa süre içerisinde kendini toparlar ve günlük aktivitelerine devam eder. Sünnet kaç günde iyileşir ve yaş aralığına göre iyileşme süreçlerini birlikte inceleyelim.

Diyet Sebze Yemekleri! Yağ Eriten Tarifler! Diyet Sebze Yemekleri! Yağ Eriten Tarifler!

Bebeklerde Sünnet Kaç Günde İyileşir?

Sünnet olan çocuğun pipisi kaç günde iyileşir sorusu, ebeveynler tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Sünnet olma yaşı, doktorların da önerisi ile 18 aydan önce ya da 6 yaştan sonradır.

18 aylıktan önce olan bebeklerde, sünnetin iyileşme sürecinin biraz daha konforlu geçtiği bilinmektedir. Çünkü çocuk bu dönemde, herhangi bir şey hatırlamadığı ve çok hareket etmediği için daha hızlı iyileşebilmektedir.

Sünnet yarası kaç günde iyileşir sorusunun, yaşa göre yanıtlanması daha uygun olacaktır. Bebeklerde sünnet ortalama olarak, 5-6 gün içerisnde iyileşmektedir. Bu süreçte sünnet yapılan bölgede kızarıklık ve şişlik gibi semptomlar görülebilir.

7 Yaş Sünnet Kaç Günde İyileşir?

Büyük çocuklarda sünnet sonrası görülen semptomlar biraz daha fazla olabilir. Kızarıklık ve şişliğin yanı sıra penis ucunda kanama da meydana gelebilir. Ancak, sünnetten sonra doktorun önermiş olduğu şekilde pansuman yapılarak, iyileşme süreci daha konforlu ve hızlı şekilde tamamlanabilir.

Buna da bakınız

Kuyruk Sokumu Yarası Nasıl İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

8 yaş sünnet kaç günde iyileşir sorusunu da kısaca yanıtlamak isteriz. Lokal anestezi ile yapılan sünnet işlemi, 6 yaştan büyük çocuklarda 10 ile 15 gün içerisinde iyileşmektedir. Ameliyattan sonra ağrı kesici kullanımı ile çocuğun daha az ağrı hissetmesi sağlanabilir.

Hem bebeklerde hem de çocuklarda sünnet işleminin mutlaka steril bir ortamda ve uzman bir doktor tarafından yapılması gerekmektedir. Çocuklarda sünnet iyileşme süreci, küçük yaş aralıklarında daha kısa sürebilmektedir.

Editör: Ayşe Topçu