Dudak kalemi rujunuzun güzel görünmesinde önemli rol oynar. Buradaki önemli nokta, dudak kalemi rengi ile dudak rujunuzun rengini doğru tonlarda kullanabilmektir. Dudak kalemi kullanarak, doğru renk tonlarını kullandığınızda uyumlu bir hat ve pürüzsüz bir dudak görünümü elde etmiş olursunuz.

Dudak Bazının Amacı Nedir?

·         Dudak Renginin Kalıcılığını Arttırır

29 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler 29 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

·         Dudaklarınızdaki rujun sızıntı yapmasından ya da dudaklarınızda deri kalkmasından endişeli misiniz?

·         Dudaklarınıza ruj sürmeden önce dudak astarı sürmek, bu endişelerinizi ortadan kaldırır.

·         Dudak astarı rujun tutunacağı bir zemin oluşturarak daha kalıcı olmasını sağlar.

·         Rujun daha uzun süre dayanmasını sağlar.

·         Dudakların daha dolgun görünmesini sağlar

·         Eros yayını belirginleştirmek için kullanılır.

·         Dudak bazı, dudaklardaki ince çizgilerin görünümünü de azaltır. Bu da dudaklarınızın güzel ve dolgun görünmesini sağlar.

Dudak Kalemi Nasıl Uygulanır?

Kullanılacak Malzemeler

·         Dudak kalemi

·         Dudak ruju

·         Dudak fırçası

1. Dudaklarınızı Hazırlayın

Cilt tipinize uygun bir maske kullanarak ölü derilerin dökülmesini sağlayın. Herhangi bir ürünle temas etmeden önce dudaklarınızı besleyici bir dudak kremi ile besleyin. Bu adımlar kuru, ölü deriden kurtulmanıza yardımcı olacak ve pürüzsüz kusursuz sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

2. Dudaklarınızı Çizin

Dudaklarınız bakımlı ve nemli olduktan sonra, dudak bazınızı sürün. Dudaklarınızı eros yayından başlayarak, dudak kalemi ile hafifçe çizin. Daha sonra ok çizerek ağzınızın köşelerini işaretleyin. En son olarak hatları birbirine bağlayın.

Uygulama sırasında ağzınız rahat ve açık bir pozisyonda olsun. Dudaklarınızın etrafındaki bu çizginin ayrı bir görüntü oluşturmaması için, dudak kaleminizi dudak fırçası ile dudaklarınıza yedirin. Bu adımlar rujunuzun daha uzun süre dudağınızda kalmasını da sağlar.

Profesyonel İpucu: Koyu kırmızı gibi kalın bir renkle uğraşıyorsanız, rujunuzun renginden biraz daha koyu olan bir dudak kalemi seçin. Bu keskin ve kusursuz bir kenar yaratmaya yardımcı olur.

Harmanlandığı zaman da dudaklarınıza boyut verir. Ayrıca asla rujunuzun renginden daha hafif olan bir dudak kalemi kullanmayın. Çünkü bu ters etki yapar ve dudaklarınızı ince göstererek dudak hattınızı bulanıklaştırır.

3. Rujunuzu Uygulayın

Rujunuzu dikkatli bir şekilde uygulayın. Uygulamayı dilediğiniz gibi yapabilirsiniz (fırça kullanabilirsiniz).

Görünmez Dudak Kalemi Ne İşe Yarıyor?

Sahip olduğunuz her rujla eşleştirmek için dudak kalemi kullanmaktan hoşlansanız da hepsi için ayrı bir kalem almanız gerekli değildir. Bunun için görünmez bir dudak kalemi alın. (Evrensel dudak kalemi) Böylece kaleminiz her şey ile eşleşir ve gereksiz para harcamazsınız.

Üstelik bu ürünü aynı zamanda dudaklarınızı doldurmak için baz yerine de kullanabilirsiniz.

Dudak Kalemi Veya Dudak Bazı

Şunu kesin olarak söyleyebiliriz ki, dudak bazı ve dudak kalemi aynı işi yapar. Yani rujun uzun süre dayanmasını sağlaralar ve rengin dudaklarınızdan sızmasını önlerler.

Dudak derisinin soyulmasını önlerler. Eğer bu işte yeniyseniz dudak bazı kullanmak %100 gerekli değildir. Özellikle de iyi bir kaleminiz varsa. Makyaj profesyonelleri dudakları eşit görmek için bunu yaparlar. Bu da iyi bir dudak kalemi ile yapılabilir.

Dudak bazı tek başına dudaklarınızı tanımlamak ya da daha dolgun hale getirmek için dudak kalemi gibi iş görmeyecektir.

En uygun yol bu yazıda bahsettiğimiz gibi dudak bazınızı ve kaleminizi uygun şekilde kullanmaktır. Böylece dolgun dudaklarınız olur. Rujunuz uzun süre dayanır. 

Dudak Kalemi Eyeliner Olarak Kullanılabilir Mi?

Hayır! Göz kalemi göz alanı için uygun pigmentlerle formüle edilmiştir. Dudak kalemi göz ve çevresinde kullanılmamalıdır.

Aslında göz enfeksiyonları ve diğer ciddi göz rahatsızlıklarından uzak kalmak istiyorsanız gözünüz için göz dışında bir bölge için üretilen hiçbir malzemeyi kullanmayın.

Editör: Hacer Bozkurt