Normal Doğum Dikişleri Ne Zaman İyileşir Kadınlar Kulübü sitesinde en sık rastlanan sorulardan birisidir. Fizyolojik değişikliklerin açık hale geldiği kadının tekrardan eski haline geri dönmesinin ortalama 6 ile 8 haftalık döneme tekabül ettiği lohusalık adı verilen süreçte dikişler 2 ila 3 hafta içerisinde tamamen iyileşir.

Bu süreç içerisinde dikişlerin çok fazla zorlanmaması ve ani hareketlerden kaçınılması son derece önemlidir. Lohusa kadının kendine özen  göstermesi, dikişli alanı hijyenik olarak bırakması önemlidir.  Petlerin her 4 saatte bir değiştirilmesi gerekir.

Doğum dikişleri ne zaman iyileşir?

En hızlı şekilde iyileşmesi için neler yapılabilir?

Bu soruya maddeler halinde yanıt vermek gerekirse;

·       Yeterli miktarda su içmek

·       Ağrılı bölgeye buz kompress uygulamak

·       Hijyenik bakım

·       İlaçların ve kremlerin zamanında kullanılması

·       Çok ani hareketlerde bulunmamak ve mümkün olduğunca dinlenmek

·       Pansumanı zamanında yapmak

Buna da bakın

29 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler 29 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kronik Fissür İyileşir Mi? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Dikiş ağrısı ılık suya ihtiyaç vardır. Ilık su hem bölgenin hem de tüm vücudunu rahatlamasına yardımcı olacaktır. Normal doğum sonrası dikiş enfeksiyonundan kaçınmak için düzenli olarak duş almak gerekir.

Pek çok lohusa annenin aklına takılan benim doğumum normal doğumdu dikişler ne zaman düşer sorusuna yanıt olarak ilk bir iki hafta içerisinde dikişlerin tamamı ile düşmeye başladığını gözlemlemek mümkündür.

Doğum sonrasına dikişlerin en hızlı şekilde iyileşebilmesi için annenin kendini çok fazla yormaması mümkün olduğunca duş alması ve ilaçlarını zamanında kullanması önemlidir. Bel bölgesine sıcak havlu uygulamak ayakları sıcak tutmak ve bel bölgesine masaj yapmak da lohusa annenin kendini toparlanmasına ve rahatlamasına yardımcı olur.

Modern web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın

Editör: Ayşe Topçu