Advil İlaç Ne İşe Yarar?

Advil İlaç Ne İşe Yarar?  Advil akut ve kronik ağrıların tedavi edilmesinde hızlı ve etkili bir çözüm olarak kullanılır. Buna bağlı olarak diş ağrısında baş ağrısında ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının semptomlarının azaltılmasında kullanılır.

Neyse soğuk algınlığı grip gibi belirtilerin giderilmesine ek olarak kas ağrısı sırt ağrısı ve adet sancıları gibi semptomların hafifletilmesinde yardımcı olur. Ayrıca ateş düşürücü etkiye sahip olup kullanıldıktan ilk on dakika ila yarım saat içerisinde etkisini göstermeye başlar. Düzenli kullanımda tedavinin hızlanmasına yardımcı etken oluşturur.

Advil ilaç nedir? Hafif ve orta dereceli ağrıların giderilmesinde belirtmez ne gibi üst solunum yolu hastalıklarının tedavi edilmesinde kullanılan güçlü bir ilaçtır. Yan etkisinden dolayı uzun süreli kullanım mevcut değildir. Diğer ilaçlarla hızlı şekilde etkileşime girdiğinden dolayı özellikle ateş düşürücü ve ağrı kesici başka ilaçlarla birlikte alınmaması önemlidir.

Gebeliğin ilk 6 ayında kullanıma uygun değildir. Bununla birlikte yüksek tansiyon ilaçları kullanan kişilerin Advil ilacını kullanmaması tercih edilir. Tansiyon düşürücü etki olduğundan dolayı tansiyon ilaçlarının kullanımını etkileyebilir.

Advil ağrı kesici yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Cilt kaşıntısı

·      Ciddi alerjik reaksiyonlar

·      Baş dönmesi mide bulantısı ve çarpıntı

10 Günde Göbek Eriten Diyet! 10 Günde Göbek Eriten Diyet!

·      Boğaz yüz ve dil bölgesinde şişlik

·      Nefes alma güçlüğü

·       Deri dökme kurdeşen

·      Çok seyrek olmakla birlikte gaz kabızlık ve ishal

Advil Nedir Ne İçin Kullanılır?

Advil ağrı kesici mi? Orta ve hafif şiddetli ağrıların hafifletilmesinde kullanılan güçlü ilaçlardan biridir. Baş, diş, baş ve adet ağrılarının giderilmesinde ayrıca ateşin düşürülmesinde kullanılan ilaçtır.

Ayrıca soğuk algınlığı ve grip gibi belirtilerin hastalıkların semptomlarının hafifletilmesi ve giderilmesinde etkilidir.

İlacın olası yan etkilerinin şiddetli olması durumunda en yakın sağlık kuruluşuna gitmek ve doktor kontrolünde ilacı dozajını ayarlamak gerekir. Düzenli kullanımda tedavinin hızlanması söz konusudur.

İlacı kullanan kişilerde beyin damarları ile ilgili herhangi bir kanama geçmişi varsa ya da şiddetli karaciğer böbrek ve kalp yetmezliği bulunuyor ise kullanılmaması gerekir. Ayrıca hamileliğin ilk üç ayında Advil  ilacını kullanılması önerilmez.  

Daha nice ; sağlık haberleri burada!

Editör: Ayşe Topçu