2019 yılında hazırlanan Balıklıgöl Alan Yönetim Planı'na rağmen, bölgenin korunması ve sürdürülebilir turizm için gerekli olan Alan Yönetim Başkanlığı hâlâ kurulmadı.

Geçmiş yıllarda yetkililer tarafından yapılan açıklamalar kamuoyunda beklenti oluşturmuştu. Ancak bugün gelinen noktada, bölgede ciddi bir yetki karmaşası ve kontrolsüzlük yaşandığı görülüyor.

Deprem sonrası Balıklıgöl çevresindeki özel mülkiyet alanlarında betonarme yapılaşmanın artması, tarihi Urfa evlerinin özgün kimliğini kaybetmesine yol açıyor. Alan yönetiminin eksikliği hem tarihi dokunun korunmasını zorlaştırıyor hem de turizm yatırımlarının önünde engel oluşturuyor.

Dr. Kurşun: Boşanmayı cazip hale getiren düzenlemelere karşı aileyi güçlendirecek değişiklikler şart Dr. Kurşun: Boşanmayı cazip hale getiren düzenlemelere karşı aileyi güçlendirecek değişiklikler şart

Şanlıurfa Valiliği, geçtiğimiz aylarda Alan Yönetimi kurulması için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve ilgili bakanlıklara başvuruda bulunmuştu.

Balıklıgöl ’ün korunması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile GAP İdaresi tarafından toplam 70 milyon TL kaynak sağlandığı açıklanmıştı. Ancak Alan Başkanlığı’nın kurulmasına ilişkin somut bir adım atılmadı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Meslek Komitesi yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa günü kurtaran geçici adımlar değil, kalıcı çözümler beklemektedir.

Balıklıgöl gibi kutsal ve tarihi bir alanın korunabilmesi için verilen sözlerin bir an önce hayata geçirilmesi zorunludur. Şanlıurfa, tarihi değerlerinin geleceğe taşınmasını istemektedir.

Komite, Balıklıgöl ve çevresinin korunması için ilgili kurumları bir kez daha harekete geçmeye çağırdı. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA