Buscopan Ne İlacı Ne İşe Yarar?

10 Günde Göbek Eriten Diyet! 10 Günde Göbek Eriten Diyet!

Buscopan Ne İlacı Ne İşe Yarar? Buscopan ağrı kesici grubuna dahil olup spazmı giderici özelliği mevcuttur. Mide kramplarına ve adet ağrılarına iyi gelen bu ilaç bağırsak mesane ve mide kaslarının gevşemesine ve rahatlamasına yardımcı olur.

Buscopan ağrı kesici mi?  Ani şekilde oluşan ağrı ve spazmların önüne geçen ve ağrı hissinin anlık olarak rahatlamasına yardımcı olan birer ağrı kesicidir.

Özellikle kadınların adet ağrısını ya da üreme organları ile alakalı işlesel bozuklukları neticesinde oluşan şiddetli ağrılarda kullanılabilir.

İlacın yan etkileri kişiden kişiye göre farklılık gösterse de en yaygın görülen yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Kalp atışında hızlanma ve ritim bozukluğu

·      Ağız kuruluğu

·      Baş dönmesi

·      Bağırsak hareketlerinde yavaşlama ve kabızlık

İlacın yan etkileri şiddetli olduğunda doktora danışılması önceliklidir. İlacının dozunun azaltılması ya da ilacın değiştirilmesi gibi alternatif yöntemlerin yan etkilerden kurtulmak için en uygun formüldür.

Buscopan ne ilacıdır? Kısaca Buscopan idrar kesesinde idrar yollarında bağırsaklarda mide ve safra kanallarının kaslarında oluşan ve şiddetli şekilde meydana gelen ağrıların hafifletilmesinde etkili olan ilaçlardandır. Ayrıca kadınların üreme organlarında yaşanan her türlü işlevsel bozukluk neticesinde oluşan ağrılarda da kullanılır.

Buna ek olarak kullan ım alanı dışında endoskopi gibi çeşitli radyolojik gelişimler esnasında oluşan ağrı ve spazmı gidermek için de kullanılır.

Buscopan Nasıl Kullanılır?

Buscopan kaç dakikada etki eder? Buscopan ağrının anlık olarak geçmesine yardımcı olan güçlü ilaç gruplarından biridir. Kullanıldıktan çok kısa bir süre sonra ilgili ağrılı bölgenin rahatlamasına yardımcı olur.

Buscopan yetişkin kişilerde günde 3 kez olmak kaydıyla bir ya da iki tablet şeklinde uygulanırken 6 ile 12 yaş arası çocuklarda ise günde Yine 3 kez sadece bir kablo tablet şeklinde uygulanır.

Özellikle küçük çocuklar için uzun süreli yüksek dozlarda kullanımda çeşitli yan etkiler oluşacağından doktor onaylı olmadan ilacı kullanmak uygun değildir.

İlacın ciddi yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Deri döküntüsü kaşıntı

·      Anormal şekilde terleme

·      Yüz bölgesinde kızarıklık ve ciltte ciddi derecede kaşıntı

·      Düşük kan basıncı

Yukarıda bahsi geçen yan etkiler gözlemlendiğinde ilacı kullanmayı bırakarak en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir.

Daha nice; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu