12 Hafta Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
12 hafta gebelikte dikkat edilmesi gerekenler arasında annenin olabildiğince sağlıklı beslenmesi ve gaz yapmayan yiyeceklerin tüketmesi tavsiye edilir.
BUNA DA BAKIN,
Bu dönemde kilo almamak ve ödem tutmamak adına bol sıvı tüketmek gereklidir. Aynı zamanda az miktarda sık şekilde yemek tavsiye edilir.
Anne adayı bu dönemde bebeğe ve kendine yapılan testleri yaptırarak sağlığını kontrol etmesi gereklidir. Bu dönemde bebeğin sağlıklı şekilde doğuma hazırlanması için hamile yogası yapılabilir.
Kabızlığa iyi gelen lifli gıdaların bu dönemde tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca bel ve kas ağrıları bu erken dönemde yaşanabilir. Sıcak su kompresi, ağrı kesici ve masajlarla durum kontrol altına alınabilir.
Gebelikte Tehlike Ne Zaman Biter?
Gebelikte her dönemin kendine ait riskleri bulunur. Fakat gebelik döneminin ilk 3 ayı diğer dönemlere göre daha hassastır. Bebeğin sağlıklı şekilde büyüyebilmesi ve ana rahmine tutunabilmesi için dengeli beslenme, sağlıklı yaşam, spor ve stresten uzak durma gibi unsurlara dikkat etmek gerekir.
12 haftada düşük yapma riski azalmaya başlar. Bu zaman içerisinden 20 haftaya kadar bebek hızlı şekilde gelişir ve iç organlarının oluşturmaya başlar. Bu dönemde annenin yemiş olduğu her besin oldukça önemlidir.
12. ve 13. haftalık gebelik döneminde toksit madde içermeyen besinleri yönelmek gerekir. Midye, somon gibi deniz ürünlerinden uzak durmak gerekir. Demir, fosfat ve kalsiyum açısından zengin besinlerin tüketilmesi tavsiye edilir.
Bebeğin sağlıklı şekilde gelişmesi için organik içeriye sahip sağlıklı ve sinirin tüketilmesi gerekir. Bunun beraberinde alkol ve sigara alışkanlıklarından uzak durmak, bol sıvı tüketmek ve uyku kalitesine dikkat etmek gerekir.
12 Haftada Cinsiyet Tahmini Ne Kadar Doğru?
12 haftalık olan bebekte yapılan cinsiyet tahmini yaklaşık %75 oranında doğrudur. Fakat bu değer kesinlik vermemekle birlikte cinsiyet tahmini için en uygun zaman olan 16. haftayı beklemek gereklidir.
12 haftalık bebek hangi meyveye benzer? 12. haftasını dolduran bebek yaklaşık 5-6 santim ve 15 gram ağırlığındadır. Orta boy bir erik büyüklüğünde olan bebek, hızla gelişmeye devam eder.
|