Adet düzensizliği belirtileri, her kadında farklı şiddette görülebilir. Kadınların regl döngüsü, 28 günde bir sürer ve bu süreç normal olarak kabul edilmektedir.

BUNA DA BAKINIZ; 

Araç Çizik Giderici Kitler ve Özellikleri - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ancak bazı kişiler, daha kısa veya uzun dönemlerde regl olabilir. Birkaç ayda bir kanaması olan kişiler de vardır. Bu durumların hepsi, adet düzensizliği olarak kabul edilmektedir.

Adet Düzensizliği Belirtileri Nelerdir?

Adet düzensizliği belirtileri, adet döngüsünün uzaması veya kısalması ile kendini göstermektedir. Adet düzensizliği belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

·      Adetin 90 gün ve daha fazla görülmemesi

·      Regl döneminin, 21 günden daha sık aralıklar ile meydana gelmesi

·      Adet kanamasının şiddetinin ve yoğunluğunun değişmesi

·      Kanamanın 1 haftadan daha uzun sürmesi

·      Regl dönemleri arasında kanamaların meydana gelmesi

·      Regl döneminin normalden daha ağır ve şiddetli sancılar ile geçirilmesi

Ayak Maskesi ile 1 Saatte Zarif Ayak Mucizesi! Ayak Maskesi ile 1 Saatte Zarif Ayak Mucizesi!

Yukarıda sıraladığımız adet düzensizliği belirtileri, her kadında farklı seyredebilir. Adet düzensizliği, doktor kontrolünde verilen ilaçlar ile tedavi edilebilir.

Adet Düzensizliği Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kişinin adet düzensizliği olup olmadığı, regl döneminin aralıklarından kolaylıkla anlaşılabilir. Kişi, 21 günden daha az ve 35 günden daha fazla periyotlarda adet oluyor ise; adet düzensizliği yaşadığı anlamına gelmektedir.

Bununla birlikte kişinin, 3 dönem ve daha fazla süre boyunca adet kanaması görmemesi de adet düzensizliği olarak kabul edilmektedir. Kişi, adet döneminde normalden daha fazla veya daha az adet kanama yaşıyor ise; yine adet düzensizliği kategorisi içerisinde değerlendirilmektedir.

Adet Düzensizliği Nelere Sebep Olur?

Adet düzensizliği, pek çok kadın için normal olarak görülüyor olsa da ciddi sağlık sorunlarının belirtisi ve nedeni olabilir. Adet düzensizliği özellikle kısırlık, demir eksikliği anemisi ve rahim duvarının kalınlaşması gibi pek çok ciddi sağlık sorununa sebep olabilir.

Düzensiz Regl Nasıl Düzeltilir?

Düzensiz regl olan kişilerin, en kısa sürede uzman bir doktora muayene olmasında yarar olacaktır. Adet düzensizliği olan kişilerin beslenme ve günlük alışkanlıkları da yine önemlidir. Protein ve karbonhidrat içeren besinlerin yeterli miktarda alınması gerekmektedir.

Hormonal dengenin korunması için yağ, mineral ve vitamin değerleri yüksek olan diyet uygulanması gerekmektedir. Stresten uzak durulması da tavsiye edilir.

Daha fazla bilgi; Domates Nasıl Kurutulur? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu