Burun Kaşınması Ne Anlama Gelir?

Burun kaşınması, alerjik rinit olarak bilinen bir sağlık sorunudur. Alerjik nezle olması durumunda, burun içinde yoğun ve şiddetli kaşıntı hissetmek normal kabul edilmektedir.

BUNA DA BAKINIZ;

Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Makarna Salatası Tarifi Makarna Salatası Tarifi

Ancak kişinin günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Burun kaşıntısı tedavisi için çeşitli burun spreyleri ve ilaçlar önerilebilir.

Burunda kaşıntı ile birlikte sulu burun akıntısı ve hapşırık da sıklıkla görülen diğer semptomlardandır.

BUNA DA BAKINIZ,

Patates Diyeti - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Burun kaşıntısı genellikle mevsimsel alerjilerde daha yoğun olarak hissedilebilir. Grip ve nezle gibi hastalıkların en belirgin semptomları içinde de burun kaşıntısı yer alır.

Burun Kaşıntısı Neye İşarettir?

Burun kaşıntısı neye işarettir ve hangi sebepten dolayı kaşıntı meydana gelebilir sorularını sizler için yanıtladık. Burun kaşıntısı genellikle alerjik reaksiyonlara bağlı olarak meydana gelen sorunlardan biridir.

Alerjiye neden olan maddeler, burun mukozasına temas etiğinde kaşıntı oluşur. Bu durum bazen sadece burunda kaşıntı olarak meydana gelir. Ancak bazı kişiler bu kaşıntı göz, burun ve boğaz kaşıntısı şeklinde de görülebilir. Alerjik reaksiyonların yanı sıra nezle ve grip gibi hastalıklar da burun kaşıntısına sebep olabilir.

Burnunu Kaşımak Ne Anlama Gelir?

Burnunu kaşımak ne anlama gelir ve vücut dilinde neyi anlattığı merak edilmektedir. Kişinin konuşurken sürekli olarak burnunu kaşıması, yalan söyleme davranışı ile ilişkilendirilmektedir. Burun kaşıması ile birlikte sahte burun çekme gibi davranışlarında aynı anlama geldiği bilinmektedir.

Burun kaşıntısı ne anlama gelir batıl inanç açısından yorumlara da değinmek isteriz. Burun kaşıntısı batıl açıdan, kişinin kederleneceği bir döneme gireceğine işaret etmektedir.

Burun Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Burun kaşıntısı alerjik rinit tedavisi ile geçirilebilen bir sağlık problemi olarak bilinmektedir. Kişinin sürekli olarak burun kaşıntısı yaşaması, çeşitli soğuk algınlığı hastalıklarının bir belirtisi olarak da incelenmektedir.

Evde burun kaşıntısı geçirmek için en etkili yöntemlerden biri tuzlu sudur. Tuzlu su ile burun temizliği yapmak, kaşıntı hissini büyük ölçüde azaltacaktır. Kortizonlu spreyler de yine kronik burun kaşıntısı için en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Burun kaşıntısı ile birlikte sürekli artan bir burun tıkanıklığının olması durumunda, vakit kaybetmeden uzman bir doktora danışılması tavsiye edilir.

Daha nice; benzer haberler

Editör: Ayşe Topçu